Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Americké akcie dnes pokračovaly v poklesu

Ekonomický propad, ilustrační fotografie
Ekonomický propad, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

New York - Americké akciové trhy dnes překonaly počáteční pokles a mírnými zisky navázaly na pondělní prudké oživení z devítidenní série ztrát.

Wall Street v den prezidentských voleb povzbudily známky možného vítězství demokratické kandidátky Hillary Clintonové, která je jako symbol statu quo favoritkou finančních trhů. V mírném růstu pokračoval také americký dolar.

Dow Jonesův index dnes posílil o 0,40 procenta na 18.332,43 bodu a za první dva dny tohoto týdne získává 2,5 procenta. Širší index S&P 500 vzrostl o 0,38 procenta na 2139,53 bodu, zatímco index trhu Nasdaq uzavřel se ziskem 0,53 procenta na hodnotě 5193,49 bodu.

Clintonová má podle některých průzkumů v klíčovém státě Florida navrch mezi voliči, kteří hlasovali v předešlých dnech. Clintonovou investoři preferují, protože si od ní slibují stabilitu, zatímco kandidát změny Donald Trump by mohl na trhy přinést nejistotu a nepředvídatelnost.

Témata:  akcie USA ekonomika

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy