Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kaprain Holding chce v Praze postavit domy za miliardy

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Finančník Karel Pražák, bývalý spolupracovník nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, koupil rozlehlá parkoviště vedle O2 Areny, kde chce postavit domy za několik miliard korun.

Ve Vysočanech už má Pražák platné stavební povolení na kancelářskou budovu o 25.000 metrech čtverečních u Českomoravské ulice. Chystá ale i další stavby. "Původní plán počítal nejen s administrativními budovami a hotelem, ale také s rezidenčními objekty. Tento plán hodláme zachovat v rámci stávajících objemových povolení. Konkrétní podobu objektů v současné době diskutujeme s architekty," řekl deníku E15 Pražák.

Jeho Kaprain Holding také získal bývalé sídlo Mezinárodního svazu studentstva na konci lukrativní Pařížské ulice.  "Tato akvizice proběhla teprve nedávno, zatím jsme ve stadiu úvah, jak s touto nemovitostí naložit," uvedl.

Pražákův holding vlastní také projekt na výstavbu mrakodrapů u stanice metra Chodov nebo budovy na Vítězném náměstí v Dejvicích, která byla původně přezdívána Lední medvěd.

Témata:  Praha

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy