reklama

Nedostupná byla chvíli i část portálu pro registraci. Evidenci účtenek to ale neovlivnilo, byla plynulá. ČTK to sdělila Linda Paterová z Finanční správy. Dnes již systém funguje bez problémů.

Na úterní problémy upozornil server hlídačeet.cz. Registrace a přihlášení k systému podle serveru nefungovalo ráno po 6:00 dvě hodiny a poté znovu dvě hodiny večer po 17:00. Několik výpadků měl i server eTržby.cz, a to dopoledne a přes poledne, poté nefungoval po 17:00 minimálně dvě hodiny. Podle Michala Blahy z tohoto serveru lze úterý prohlásit za dosud nejhorší den pro fungování systémů EET.

Podle Finanční správy v úterý ráno mezi 6:15 a 6:45 prošel Daňový portál řádnou plánovanou odstávkou kvůli upgradu systému. Nedostupnost portálu eTržby a části portálu pro registraci mohly být podle Paterové způsobeny problémy na komunikační infrastruktuře. "Momentálně probíhá analýza problému s komunikační infrastrukturou ministerstva financí a Generálním finančním ředitelstvím tak, aby mohla být přijata účinná opatření," dodala.

EET funguje v ostrém provozu už měsíc a půl, první větší výpadek systém postihl 13. prosince ráno. O Silvestru chvíli nefungovala registrace k EET. Za téměř šest týdnů Finanční správa zpracovala přes 113 milionů účtenek, posílá je přes 43.000 firem.