Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Medíální společnosti CME stoupl zisk o 44 procent

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: TV Nova

Hamilton - Mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) meziročně stoupl v 1. čtvrtletí základní provozní zisk (OIBDA) o 44 procent na 17,11 milionu dolarů. Firma udržela vedoucí podíl ve sledovanosti ve všech svých zemích.

Hlavním akcionářem CME je americká mediální skupina Time Warner. Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka.

Tržby v 1. čtvrtletí meziročně stouply o čtyři procenta na 129 milionů dolarů, a to především v důsledku zvýšení výnosů z televizní reklamy o čtyři procenta. Provozní zisk činil 7,8 milionu dolarů proti ztrátě 17,2 milionu dolarů za první tři měsíce loňského roku. Ztráta z pokračující činnosti tak klesla o 41 procent na 40,7 milionu dolarů.

"Silnou stránkou našich stávajících kanálů, stejně tak jako našich nově spuštěných kanálů je nárůst z poplatků za distribuci našich kanálů od provozovatelů kabelových a satelitních platforem a příjmů z předplatného během tohoto čtvrtletí," uvedl jeden ze dvou generálních ředitelů CME Christoph Mainusch.

Ukazatel OIBDA, neboli provozní výsledek před odpisy a amortizací, se z aktivit v České republice zhoršil o 1,8 procenta, zisk tedy klesl na 10,07 milionu USD.

Témata:  CME TV Nova

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy