Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další vlna EET se blíží, prodej pokladen se ztrojnásobil

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Praha - Zájem o pořízení terminálu pro elektronickou evidenci tržeb se v posledních třech týdnech zvýšil o desítky procent. Vyplývá to z údajů tuzemských mobilních operátorů.

Největší zájem byl v posledním týdnu, tedy méně než deset dní do spuštění druhé vlny EET, kdy prodej vzrostl až na trojnásobek. 

Operátoři jsou na nárůst datového provozu spojeného se zapojením obchodníků do elektronické evidence připraveni. "Vzhledem k velmi nízké náročnosti EET na datový objem jsme připraveni i na případný tisícinásobný nárůst provozu," uvedla zástupkyně mluvčí Vodafonu Veronika Exnerová.

O2, která je největším prodejcem pokladen pro EET, spustila podle jednatel dceřiné firmy eKasa Luboše Lukasíka novou službu zprovoznění pokladny zdarma. Stačí, když přijde zákazník na některou ze značkových prodejen a technici mu pomohou zakoupenou pokladnu na místě zprovoznit. Stačí aby si s sebou přinesl certifikát z finančního úřadu.

Témata:  elektronická evidence tržeb mobilní operátoři prodejci

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 20:44

Stoltenberg: Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy

Vojáci NATO v Polsku vysílají signál, že Aliance bude bránit všechny své členy. Prohlásil to v úterý na návštěvě Polska generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy