Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

YouTube v problémech: Portál dál ztrácí inzerenty, nechtějí reklamu na urážlivých videích

Americká společnost Google představila nový design svého loga. Je to již pátá úprava loga od roku 1998, kdy internetový vyhledávač začal nabízet své služby.
Americká společnost Google představila nový design svého loga. Je to již pátá úprava loga od roku 1998, kdy internetový vyhledávač začal nabízet své služby.
Foto: Google

New York - Portál YouTube, který spadá pod americkou firmu Google, dál přichází o zisky z reklam. Firmy nechtějí být spokovány s kontroverzními videi.

YouTube je klíčovým motorem růstu společnosti Google. Příjmy Googlu z reklamy na YouTube podle výzkumné společnosti eMarketer v loňském roce dosáhly 5,58 miliardy dolarů (zhruba 140 miliard Kč), napsala agentura Reuters.

Portál se stal terčem kritiky kvůli zobrazování reklam u videí s homofobní či antisemitskou tematikou.

Od inzerce na YouTube se již dříve odvrátila řada známých britských značek, například maloobchodní řetězec Marks & Spencer. Přerušení inzerce ve čtvrtek nově oznámily největší americká banka JPMorgan Chase & Co a farmaceutická společnost Johnson & Johnson, ve středu stejný krok ohlásili američtí telekomunikační operátoři Verizon a AT&T.

Google se tento týden za praktiky při zobrazování reklamy omluvil a slíbil změny. "Rád bych se omluvil našim partnerům a zadavatelům reklamy, kterých se mohlo dotknout, že jejich inzerce se objevila u kontroverzního obsahu," řekl šéf evropské divize podniku Matt Brittin.

Témata:  YouTube Google

Aktuálně se děje

7. května 2024 18:19

Vykolejené vozy chce ČD odklidit ve čtvrtek. Vlaky u Klínce nepojedou

České dráhy začnou ve čtvrtek ráno s odstraňováním dvou vozů, které vykolejily minulý týden u středočeského Klínce, informoval dopravce. Vozy budou nakolejeny s pomocí jeřábu a v rámci možností transportovány z místa po kolejích. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi tak bude muset být přerušen provoz, zajištěna bude náhradní autobusová doprava. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy