Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

O Netflix není zájem? Televize získala v prvním čtvrtletí méně předplatitelů, než čekala

televize
televize
Foto: David Trlica, Globe24.cz

New York - Internetová televize Netflix získala v prvním čtvrtletí 4,95 milionu nových předplatitelů. Je to méně, než původně čekala.

Příjmy a čistý zisk však vzrostly a firma dodala, že očekává, že počet jejích předplatitelů překoná již tento týden důležitou hranici 100 milionů.

Sama firma čekala, že se jí v prvním čtvrtletí podaří získat 5,2 milionu nových předplatitelů. Nižší počet předplatitelů podle firmy zřejmě způsobilo přesunutí vysílání některých oblíbených pořadů až na druhé čtvrtletí. Na konci března měla ve zhruba 190 zemích světa 98,7 milionu předplatitelů.

Příjmy společnosti se ve čtvrtletí zvýšily o 34,7 procenta na 2,64 miliardy USD (66,1 miliardy Kč). Čistý zisk vzrostl na 178 milionů USD z loňských srovnatelných 28 milionů USD.

Netflix zahájil činnost v roce 2007. Od té doby expandoval do celého světa, nejprve do Kanady, poté do Latinské Ameriky, Evropy, Austrálie, na Nový Zéland a do Japonska.

Témata:  USA Netflix internet televize

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy