Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Francouzské akcie jsou nejvýše od ledna 2008

Ekonomický růst, ilustrační fotografie
Ekonomický růst, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Frankfurt/Paříž - Západoevropské akcie dnes pokračovaly v růstu, podporují je zejména vyhlídky na vítězství centristického kandidáta Emmanuela Macrona ve francouzských prezidentských volbách.

Index pařížské burzy CAC 40 si připsal 1,12 procenta a uzavřel na 5432,40 bodu, nejvýše od ledna 2008. Index německých akcií DAX se během dne vyšplhal až na nový rekord 12.718,66 bodu, obchodování zakončil růstem o 0,55 procenta na 12.716,89 bodu.

Akciové trhy těžily i z příznivých firemních výsledků a z dobrých ekonomických údajů, například ze zprávy o dubnovém vývoji na trhu práce ve Spojených státech.

Západoevropský akciový index STOXX 600 vzrostl o 0,65 procenta na 394,54 bodu. Za celý týden si připsal 1,9 procenta.

Macron se v neděli v rozhodujícím druhém kole voleb utká s nacionalistkou Marine Le Penovou, která slibuje odchod Francie z eurozóny a návrat francouzského franku. Favoritem je podle průzkumů stále Macron, který má jako umírněnější z obou kandidátů potenciál získat více hlasů od stoupenců ostatních poražených soupeřů z prvního kola. To se konalo před dvěma týdny.

Témata:  Francie akcie ekonomika volby ve Francii 1

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy