Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rekordní nezaměstnanost trápí Francouze

Francie
Francie
Foto: Pixabay

Paříž - Počet nezaměstnaných ve Francii v srpnu vystoupil na nejvyšší úroveň za poslední rok. Nyní je bez práce 3,54 milionu lidí, uvedlo francouzské ministerstvo práce.

Důvěra francouzských podnikatelů a spotřebitelů v posledních měsících po zvolení Emmanuela Macrona prezidentem stoupla na mnohaletá maxima. Zatímco ekonomové v poslední době revidují prognózy růstu Francie vzhůru, zlepšení se v poklesu počtu nezaměstnaných zatím neprojevilo.

Přestože počet nezaměstnaných zůstává navzdory lepšímu stavu ekonomiky vysoký, tvorba nových pracovních míst se zvyšuje, což pomáhá snižovat míru nezaměstnanosti. Ve druhém čtvrtletí podle údajů statistického úřadu INSEE klesla míra nezaměstnanosti o 0,1 procentního bodu na 9,5 procenta, nejníže za pět let, uvedla agentura Reuters.

Témata:  Francie nezaměstnaní nezaměstnanost

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy