reklama

Jejich základní mzda vzroste o sedm procent, k čemuž se řetězec zavázal letos v lednu. Dnes to uvedl server Aktuálně.cz.

"Zvýšení proběhne kombinací plošného navýšení pro všechny provozní zaměstnance o sedm procent s dalším navýšením v návaznosti na výsledek ročního hodnocení. Od ledna to znamená v průměru téměř dvacetiprocentní navýšení," řekl serveru personální ředitel společnosti Albert Česká republika Ctirad Nedbálek. Podle něho provozní zaměstnanci ještě letos dostanou také mimořádnou odměnu ve formě jednorázové poukázky na nákup v hodnotě 1200 korun.

Řetězec již navyšoval mzdy letos v červenci v průměru o pět procent. Šlo o letos druhé zvýšení platů, celkem tak letošní navýšení mělo být o 13,5 procenta. Průměrné mzdy společnost neuvádí.

Průměrná hrubá mzda pokladních a dalších provozních zaměstnanců v obchodních řetězcích v ČR podle údajů Odborového svazu pracovníků obchodu letos mírně stoupla na zhruba 15.000 korun. Některé velké obchodní řetězce přitom letos zvýšily platy pracovníkům i dvakrát. Platy v maloobchodu i tak výrazně zaostávají za růstem průměrné mzdy, která v letošním druhém čtvrtletí meziročně vzrostla o 7,6 procenta na 29.346 korun.