Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do čela představenstva DPP byl zvolen Gillar

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka, EuroZprávy.cz

Praha - Martin Gillar nově stojí v čele představenstva pražského dopravního podniku (DPP), vystřídal tak Jaroslava Ďuriše, generálního ředitele. Ve středu ho zvolila dozorčí rada, rovnou při odvolání Ďuriše. Zprávu přinesla ČTK s odvoláním na dobře obeznámený zdroj.

Martin Gillar působil doposud v České poště. Dozorčí rada uvedla, že chce odvoláním Ďuriše urychlit transformaci DPP. Následně doporučila představenstvu odvolat Ďuriše rovněž z pozice generálního ředitele - odvolat jej může pouze představenstvo.

Společně s Ďurišem rada odvolala také dnes již bývalou místopředsedkyni představenstva a dosavadní ekonomickou ředitelku DPP Magdalenu Češkovou.

Novými členy představenstva rada pak zvolila technického ředitele podniku Jana Šurovského a právě ředitele divize rozvoje a strategie České pošty Gillara. O něm se v médiích už ve středu objevily spekulace, že by měl nahradit Ďuriše v čele podniku.

Společnost provozuje tři linky metra o celkové délce 59,4 kilometru, dále 539,8 kilometru tramvajových tratí a 1798 kilometrů autobusových linek. Praha jeho fungování dotuje více než 11 miliardami ročně.

Témata:  Dopravní podník Praha Jaroslav Ďuriš

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:33

Julia Navalná je na seznamu 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time

Julia Navalná, vdova po zesnulém ruském opozičním vůdci Alexeji Navalném, hovořila pro časopis Time o svém rozhodnutí vstoupit do politiky poté, co se objevila na obálce jeho posledního čísla, které je věnováno stovce nejvlivnějších lidí světa.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy