Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Philip Morris jde proti sobě? V Británii chce kampaní zastavit prodej cigaret

Cigarety, kouření
Cigarety, kouření
Foto: Pixmac

Londýn - Tabáková společnost Philip Morris, která vyrábí například značku Marlboro, udělala nečekaný krok. V některých novinách zveřejnila reklamu, která má podpořit její ambici zastavit prodej cigaret v Británii.

"Naše novoroční předsevzetí: Chceme se vzdát cigaret", píše se v reklamě, která kuřákům radí navštívit webové stránky s informacemi, jak přestat kouřit, anebo jaké alternativy k tabáku jsou na trhu. Do vývoje těchto alternativních produktů společnost vložila 2,5 miliardy liber (téměř 72 miliard Kč).

Philip Morris také požádal premiérku Theresu Mayovou o možnost tisknout přímo na krabičky cigaret informace jak přestat kouřit a jak se přeorientovat na alternativy.

Na dotaz, proč firma jednoduše nepřestane cigarety vyrábět, její mluvčí uvedl: "Snažíme se jít cestou bez cigaret tak rychle, jak můžeme. Kdybychom přestali prodávat cigarety už zítra, ostatní by zaujali naše místo," řekl BBC mluvčí podniku.

Philip Morris nabízí na britském trhu několik alternativ včetně výrobků ze zahřívaného tabáku iQOS. V portfoliu společnosti jsou také elektronické cigarety Nicocig, Vivid a Mesh.

Témata:  Philip Morris cigarety kouření

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 10:38

Trump tvrdí, že by Evropa měla dávat Ukrajině více peněz

Bývalý prezident USA Donald Trump ve čtvrtek vyzval Evropu, aby poskytla Ukrajině více finanční pomoci. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy