Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trump se ve Švýcarsku vyslovil pro silný dolar

Donald Trump
Donald Trump
Foto: kremlin.ru

Davos (Švýcarsko) - Prezident Spojených států Donald Trump se v dnešním rozhovoru s televizí CNBC vyslovil pro silný dolar.

Uvedl rovněž, že výroky jeho ministra financí Stevena Mnuchina o příznivém vlivu slabého dolaru byly špatně interpretovány. Dolar po jeho slovech zamířil vzhůru.

"Dolar bude silnější a silnější a já konec konců chci vidět silný dolar," řekl Trump televizi CNBC na Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu. Euro se dnes odpoledne vůči dolaru poprvé za tři roky vyšplhalo nad hranici 1,25 USD. Po Trumpově prohlášení však jednotná evropská měna sestoupila pod 1,24 USD.

K posilování jednotné evropské měny tento týden přispěl ministr Mnuchin prohlášením, že slabší dolar je příznivý pro zahraniční obchod Spojených států. Trump dnes ale uvedl, že ministrova slova byla vytržena z kontextu.

Témata:  Donald Trump USA USD (americký dolar)

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy