Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po střelbě na škole přerušují firmy spolupráci s držiteli zbraní

Zbraně
Zbraně
Foto: Pixabay

Washington - Více než půltucet amerických firem přerušil vztahy s Národní asociací držitelů zbraní (NRA). Stalo se tak poté, co vyloučený student Nikolas Cruz minulý týden zabil v areálu střední školy ve městě Parkland na Floridě 17 lidí.

Spotřebitelé vyvíjejí tlak na firmy, aby bojkotovaly obchody spojené s mocnou lobbistickou organizací NRA. Mezi společnostmi, které přerušily styky s NRA, jsou mimo jiné známé autopůjčovny Hertz a Enterprise, jež nabízely pro členy NRA slevy, informoval zpravodajský server BBC News.

Od NRA se v pátek distancovaly také pojišťovací společnost MetLife Insurance, půjčovna automobilů Avis Budget, výrobce zabezpečení Simplisafe, stěhovací služby Allied Van Lines a North American Van Lines či výrobce bezpečnostního softwaru Symantec Corp.

Národní asociace držitelů zbraní, která má pět milionů členů, odmítla důsledky bojkotu komentovat. Na twitteru se NRA obhajovala s tím, že by se lidé měli soustředit spíš na pochybení bezpečnostních složek.

"Místo abyste svalovali vinu na organizaci, která brání právo každého občana držet a nosit zbraně, by se lidé měli zaměřit na množství chyb FBI a místních bezpečnostních organizací," konstatovala Národní asociace držitelů zbraní.

Témata:  USA zbraně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy