Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

3 základní otázky při výběru obalů do skladu

3 základní otázky při výběru obalů do skladu
3 základní otázky při výběru obalů do skladu
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

PR článek - Rychlost přepravy či manipulace, náchylnost na změnu teploty či vlhkosti, maximální usnadnění manipulace s obaly a uskladněnými předměty přímo ve skladu. Nejen toto dnes musí vyřešit obaly na materiály či zboží. Nesprávný výběr pak představuje riziko nehody, nezřídka spojené s pracovním úrazem, poškození skladovaných předmětů či změnu jeho funkčních vlastností.

Zároveň, obaly musí splňovat požadavky několika zainteresovaných stran. Při výběru obalů pro zboží či materiál je nutné vzít v potaz:

  • požadavky během uskladňování (teplota, vlhkost, bezpečnostní odstup apod.)
  • požadavky spojené s manipulací s uskladňovanými předměty, např. naprosto jinak se při manipulaci chovají sypké a tekuté materiály
  • požadavky spojené s přepravou daných předmětů

3 základní otázky, ve kterých byste měli mít jasno:

  • jaké jsou požadavky na obaly skladovných předmětů
  • jaké jsou požadavky na obaly inventáře ve skladu (např. rozměry regálů apod.)
  • jaké jsou požadavky na obaly dodavatelů či odběratelů při přepravě (rozměry, ochranné fólie apod.

Rovněž, je nutné počítat s tím, že nároky skladovaných předmětů se mohou v čase lišit, stejně tak se v čase mění funkční vlastnosti materiálů, z nichž jsou vyrobeny obaly. Například. papírové krabice mají jiné funkční vlastnosti v prostředí s nízkou vlhkostí a prostředí se zvýšenou vlhkostí. Stejně tak, některé plasty se stávají křehčí či měkčí při změně teploty o cca 20 ° - 30 ° C.

V praxi tedy dochází k tomu, že zboží či materiál jsou přepravovány v jiném typu obalů, než ve kterém jsou následně uskladněny, toto platí např. pro potraviny či zboží podléhající rychlé zkáze všeobecně, rostliny, chemické látky apod.

Nejde jen o to umět skladovat, ale také být schopen snadno s předměty pracovat

Kromě toho, že chrání uskladněné předměty, správně vybrané obaly zároveň usnadňují manipulaci, zefektivňují zabranou plochu a maximálně usnadňují manipulaci s uskladněným zbožím či materiály. Například, praxe ukázala, že v některých případech je vhodné balit uskladněný materiál či zboží do menších logických celků a ty pak do větších obalů. Tento postup snižuje riziko poškození skladovaných předmětů a usnadňuje inventarizaci.

Výběr obalů do skladu je jistě vhodné konzultovat s dodavatelem skladovaných předmětů a zároveň firmou prodávající tyto obaly, která disponuje širokým portfoliem produktů v nabídce a zároveň má zkušenosti s dodáváním obalů do firmy Vašeho zaměření.

Témata:  firmy pr článek

Související

Aktuálně se děje

7. září 2024 9:09

Válku to nerozhodne, reagoval Austin na požadavek ohledně úderů do hloubi Ruska

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy