Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Titul nejlepší datová a hlasová síť získal již potřetí za sebou Vodafone

Titul nejlepší datová a hlasová síť získal již potřetí za sebou Vodafone
Titul nejlepší datová a hlasová síť získal již potřetí za sebou Vodafone
Foto: Adobestock

PR článek - V nezávislém srovnání společnosti P3 communications, které probíhalo v České republice, konkrétně v Praze, Brně, Ostravě, Plzni a dalších 32 vybraných městech v termínu 13. až 28. dubna 2018, obsadil přední příčku opět Vodafone. Jedná se o jeho třetí vítězství v řadě. V čem je společnost napřed oproti svým konkurentům? Podle jakých kritérií byly operátoři posuzováni? A co všechno testování ukázalo?

Renomovaná globální společnost pro nezávislé testování mobilních operátorů celkově změřila 4 800 uskutečněných hovorů a provedla 1 900 datových testů. Dle výsledků pak přidělovala jednotlivým poskytovatelům mobilních služeb příslušný počet bodů. Vodafone jich obdržel 942 z 1 000 možných, díky čemuž se stal absolutním vítězem skrze všechny posuzované kategorie: Best in Voice, Best in Data a Best in Test.

„Dosáhli jsme nejlepšího výsledku v rámci nezávislého měření společnosti P3 communications v historii měření v České republice. Dosažené bodové skóre v nezávislém testu řadí Vodafone ČR mezi top 5 operátorů v Evropě. To je skutečně zásadní ocenění naší dosavadní práce. Nadále chceme přinášet zákazníkům další nové možnosti a čím dál vyšší kvalitu služeb,“ komentuje Petr Dvořák, generální ředitel Vodafone, v oficiální tiskové zprávě společnosti a dodává: „Naše investice do výstavby sítí nové generace v posledních letech se odrazily i ve výsledcích testů a zákaznické zkušenosti. Péči o kvalitu naší sítě dokládá i to, že se jedná o celkové třetí vítězství.“  

Jak operátor obstál v jednotlivých kategoriích?

Co se týče hlasových služeb, ze všech měřených hovorů měl operátor nejvíce úspěšně navázaných a ukončených. Konkurenci převálcoval také v kvalitě přenášeného hlasu, a to dokonce ve všech geografických oblastech, kde testování probíhalo. Datová síť Vodafone 4G/LTE si vysloužila 580 bodů s celkově 600 možných. Vévodila především rychlostí stahování.

Nejste spokojeni s kvalitou své telekomunikační sítě?

Přesvědčili vás výsledky testu k přechodu od vašeho současného operátora k Vodafone? Není nic jednoduššího, než si z jeho nabídky vybrat výhodnější tarif. Sjednat si jej můžete buď přímo online, nebo po telefonu, když zavoláte na zákaznickou linku. V případě, že dáváte přednost osobnímu kontaktu, stavte se na jednu z kamenných poboček. Jen pokud máte se stávajícím poskytovatelem podepsanou smlouvu na dobu určitou, počítejte s tím, že se předčasné ukončení neobejde bez menší sankce.

Pokud chcete při změně operátora přenést telefonní číslo, nezapomeňte do výpovědi napsat, že žádáte o vystavení ČVOP kódu (14místné číslo výpovědi opuštěného poskytovatele), který je nutný k přenosu čísla. Jakmile vám ho stávající operátor vygeneruje a vy jej oznámíte novému, přijde vám zpráva s přesným datem vašeho přenosu. V ten den se vaše nová SIM karta mezi půlnocí a šestou hodinou ranní automaticky aktivuje. Po šesté hodině ji jen vložíte do svého mobilního telefonu na místo té staré, kterou jste používali doteď.

Témata:  Vodafone pr článek telefony

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy