Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pětina firem v Česku má adresu na virtuálním sídle

Firmy, ilustrační foto
Firmy, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Každá pátá firma v ČR má adresu na virtuálním sídle a jejich počet se zvyšuje. Aktuálně jich je 95.815, což je o šest procent více než ve srovnatelném období loňského roku. Vyplývá to z databází a výpočtů poradenské společnosti Bisnode.

"Popularita virtuálních sídel je na vzestupu, a to hlavně mezi podnikateli, kteří firmu založili v posledních letech. Podíl nově založených firem s adresou na virtuálním sídle se blíží třiceti procentům," uvedla analytička Bisnode Petra Štěpánová.

Dodala, že výjimečný byl rok 2013, kdy virtuální adresu zvolilo 32 procent z nově vzniklých firem. V loňském roce to bylo 28 procent. Firma s virtuální adresou může představovat zvýšené riziko v rámci obchodního styku, upozornila Štěpánová.

Nejvíc virtuálních sídel nabízí Praha, s odstupem následují Brno a Ostrava. Víc než polovina firem, které mají virtuální sídlo, podniká ve službách, obchodu nebo oblasti nemovitostí. Rekordmanem mezi virtuálními sídly je pražská ulice Rybná, kde papírově podniká 4740 firem, uvedla Bisnode.

Témata:  firmy

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 17:20

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí 10 samohybných houfnic Bohdana na podvozku Tatra

Ukrajinské zbrojovky tento měsíc poprvé vyrobí deset ukrajinských samohybných houfnic Bohdana a v následujících měsících toto množství ještě vzroste, uvedl dnes na sociálních sítích ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy