reklama

Pomoc s diplomovou prací

Napsat „diplomku“ není nic jednoduchého. Zvlášť v případě, kdy píšete práci rozsáhlejšího charakteru poprvé v životě. V době internetu je mnoho služeb, které vám to mohou usnadnit a faktem je, že řada studentů pokušení neodolá. Kromě toho, pokud vám to s texty a jejich strukturou nikdy příliš nešlo, může to být značně frustrující. Proto se někteří studenti uchýlí k napsání diplomové práce na zakázku. Toto samozřejmě není čistá u už vůbec ne dovolená praktika, přesto však z toho můžete vybruslit bez pocitu, že podvádíte.

Jednoduše si necháte vypracovat pouze podklady, které vám pak pomohou sepsat vlastní práci, pod kterou se můžete s čistým svědomím podepsat. Ušetříte čas vyhledáváním a tříděním zdrojů a můžete jej využít třeba k dalšímu studiu nebo dohnání zápočtů a dalších restů v semestru.

Tisknu, tiskneš, tiskneme…

Mezi další charakteristický příklad, kdy si usnadňujeme život, patří jednoznačně vypracování taháků. Kdo někdy studoval, tak ví, že se jako taháky tiskla klidně i celá skripta. Tady je jednoznačně současným generacím velkým pomocníkem tiskárna. Když si koupíte značkový toner, třeba si můžete koupit tonery Canon, pokud vlastníte tiskárnu daného výrobce, máte jistotu vysoké kvality tisku. To se velice hodí v případech, když tisknete text na tahák, který je samozřejmě co nejmenším fontem, a přitom je potřeba aby byl dobře čitelný. A teď si představte, že byste k vypracování taháku měli jako vaši rodiče jen tužku a papír.

Jsme študovaní, jdeme do práce. Anebo ne?

Profesní život není jen zaměstnanecký poměr, ale naštěstí máte také možnost rozhodnout se pro svobodnější alternativu. Není to pro každého, jsou lidé, kteří potřebují tzv. malý dvorek a velký bič, jinak práci neodvedou. Kdo je však schopen a ochoten jít zodpovědně za svým cílem sám na vlastní zodpovědnost, byť začátky mohou bolet, pro toho je každopádně možnost svobodného podnikání vítaná varianta. Jako začínající podnikatel si zpravidla vybíráte mezi:

  • osobou samostatně výdělečně činnou (OSVČ), moderně freelancerem
  • založením společnosti s ručením omezeným neboli s.r.o.

Obě formy mají své výhody a nevýhody, které si můžete sami nastudovat z mnoha článků na webu, protože se o tom už popsaly opravdu stohy textu. Pokud si však vyberete druhou variantu, založení sro v České republice můžete snadno přenechat na firmách, které to opravdu umějí, jak po administrativní, tak po právní stránce. Oblíbené založení firmy na klíč formou ready-made vás oprostí od starostí a umožní vám věnovat se tomu, co je opravdu důležité – vašemu novému podnikání.

A v čem mám podnikat?

Obor podnikání je důležité si velmi dobře rozmyslet. Musí vás to do určité míry bavit a musí vám to být schopno vydělat. Ideálně tolik, abyste na tom byli lépe než v zaměstnaneckém poměru, jak po stránce finanční, tak výhledově po rozjezdu byznysu také po stránce časové. Čas je totiž jedna z mála věcí, které si za peníze nekoupíte. Může vás oslovit třeba tvorba webových stránek, která není dávno jen o kódu, ale o komplexním produktu od technické části, přes marketing až po správu portfolia klientů. Obecně internetové podnikání je velmi oblíbenou formou, protože je nízkonákladové a spousta lidí začala třeba právě tvorbou webů. Pokud na tvorbu nejste, weby si můžete také nechat vytvořit a třeba je zpeněžit přes:

  • affiliate marketing
  • PPC reklamní systémy

Online svět mi nestačí

Je pro vás internet příliš virtuální a raději se pohybujete ve světě reálném? Až absolvujete dostatek obchodních jednání a uzavřete svá první partnerství, může se vám hodit prezentovat se svými produkty třeba v rámci veletrhu. Lze si snadno pořídit výstavní stánky na míru, které jsou modulární a snadno si je tak můžete nakonfigurovat dle vlastních představ. Působit profesionálně, to je oč tu běží. Kongresy, výstavy a jiné eventy pro vás přestanou být strašákem, ale stanou se novou obchodní příležitostí. Mimo virtuální svět jde stále o významné způsoby prezentace.