Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Penta koupila soukromou nemocnici ve Vrchlabí

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Vrchlabí - Podle informací Hospodářských novin skupina Penta koupila soukromou Česko-německou horskou nemocnici Krkonoše ve Vrchlabí na Trutnovsku. Skončilo tak čtyřměsíční bezvládí, které nastalo po odvolání Vladimíra Drymla z ředitelské funkce.

Ředitelem nemocnice se stal Ludvík Pelikán, doposud generální ředitel společnosti Penta Hospitals. Cena transakce zveřejněna nebyla.

"Skutečně jsme podepsali kupní smlouvu s vlastníky nemocnice ve Vrchlabí. Čekáme na zápis do obchodního rejstříku a katastru nemovitostí, postupně přebíráme vedení," sdělil investiční ředitel Penty zodpovědný za akvizice zdravotnických firem Václav Jirků.

Dryml se svou nabídkou na odkup nemocnice neuspěl, ačkoli mu podporu vyjadřovala část zaměstnanců. "Bez doktorů a koncepce neobstojíte a to Penta nemá," reagoval exsenátor. Listu sdělil, že tím pro něj práce ve Vrchlabí skončila. "Myslím, že jsou jiné nemocnice, kde budou mít zájem o mou práci. Chci pracovat s lidmi, kterým mohu podat ruku, to už ve Vrchlabí nepůjde," dodal.

Témata:  Penta Vladimír Dryml nemocnice

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 9:38

Zvyšujete jaderné napětí, obvinila Čína alianci AUKUS

Čínský ministr zahraničí Wang Yi obvinil země zapojené do bezpečnostního paktu AUKUS z vyvolávání rozporů a zvyšování rizika šíření jaderných zbraní v oblasti jižního Tichomoří. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy