Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Škoda se opět stala nejspolehlivější značkou ve Velké Británii

Škoda Auto, a.s.
Škoda Auto, a.s.
Foto: Evgeny Petrov / INCORP images

Praha/Mladá Boleslav – Škoda udržela titul nejspolehlivější automobilovou značkou ve Velké Británii. Již podruhé za sebou dosáhla značka celkového vítězství ve studii agentury pro výzkum trhu J. D. Power. Kromě toho se modely Škoda Fabia a Škoda Yeti umístily na prvních příčkách svých tříd.

„J.D. Power UK Vehicle Dependability Study (VDS)" se v roce 2016 konala podruhé. Výzkum se soustředil na automobily, poprvé registrované v letech 2013 a 2015, tedy provozované 12 až 36 měsíců. Agentura J.D.Power se dotazovala více než 13.000 prvních majitelů vozů ve Velké Británii na problémy, které se na jejich voze vyskytly v posledních 12 měsících. Přitom bylo jmenováno 177 projevů nedostatků sdružených do osmi kategorií: motor a pohonné ústrojí, exteriér, požitek z jízdy, displeje a obsluha, infotainment, sedadla, klimatizace a interiér.Hodnocení studie VDS 2016 vychází z počtu uvedených závad na 100 vozů – čím nižší je bodová hodnota, tím lépe. S pouhými 66 body se česká značka umístila na čele hodnocení – 13 bodů před nejbližším konkurentem. Mladoboleslavská automobilka tím zároveň o 11 bodů překonala svůj vlastní výsledek z loňského roku. Průměrný počet bodů za všechny zúčastněné značky byl 113 bodů.Také v hodnocení jednotlivých kategorií vozů přesvědčila Škoda svou vysokou kvalitou. V čele se umístil model Fabia ve třídě malých vozů, zatímco Yeti zvítězil ve třídě kompaktních SUV. Úspěšná Octavia doplnila celkový výsledek o druhé místo ve třídě kompaktních vozů. Britské ostrovy mají pro značku Škoda velký význam – jsou druhým největším západoevropským trhem a čtvrtým největším trhem v celosvětovém měřítku.

Témata:  Škoda Škoda Fabia Velká Británie

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 16:06

Protest v RTVS. Zaměstnanci požadují zachovat svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy