bombardér B-52

Bombardér B-52

Na letišti v Mošnově opět přistál americký bombardér B-52

Svět

Na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku dnes po 14:30 opět přistál americký bombardér B-52 Stratofortress. Druhý letoun stejného typu tam přistane okolo 17:00. Jde o součást letů k procvičení vzájemné spolupráce vzdušných sil členských států NATO nad střední a východní Evropou.

Ilustrační foto

Dny NATO můžete sledovat online. Vojenská technika burácí navzdory epidemii

Domov

Seskokem parašutistů české armády dnes na Letišti Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku začaly dvoudenní Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil Armády ČR. Akce, která je největší bezpečnostní přehlídkou v Evropě, se letos kvůli koronavirovým omezením koná ve zcela jiné podobě než obvykle.

Bombardér B-52

Na Dny NATO zavítalo 220 tisíc diváků, obrovský zájem byl o bombardér B-52

Domov

Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil Armády ČR dnes na letišti v Mošnově na Novojičínsku navštívilo 95.000 lidí. Za oba dny přišlo na akci 220.000 návštěvníků, tedy stejně jako loni. ČTK to sdělili pořadatelé. Lidé viděli desítky dynamických ukázek ve vzduchu i na zemi, v zadní části letiště si mohli prohlédnout letadla i další techniku.

Bombardér B-52

Američané mají další trumf? Americké letectvo dostane silného „Nájezdníka“

Svět

Washington - Americké vojenské letectvo v minulých dnech představilo novou koncepci. Experty na letectví v ní zaujala zejména jedna věc – legendární bombardér B-52 má zůstat i nadále v činné službě až zhruba do roku 2050, kdy mu bude již sto let. Reálně se ale počítá, že jej již po roce 2022 nahradí nový bombardér. Jaký bude? O koncepci a budoucnosti amerických vzdušných sil píše server news.com.au.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy