demonstrace proti Babišovi (4. 6. 2019)

Ilustrační foto

Největší protest od listopadu 1989? Proti Babišovi demonstrovalo až 300 tisíc lidí

Domov

Až 300.000 lidí dorazilo podle pořadatelů na dnešní demonstraci spolku Milion chvilek proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) na pražské Letné. Mluvčí Milionu chvilek Mikuláš Minář to řekl kolem 16:00 v závěru akce. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) ČTK po skončení protestu řekl, že podle policie bylo účastníků asi 250.000. Podle dat operátora T-Mobile přišlo na Letnou zhruba 257.000 lidí. Při minulém protestu spolku v červnu bylo účastníků také zhruba čtvrt milionu, a jednalo se tak o největší veřejné shromáždění po listopadu 1989.

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Vrchol stupidní propagandy, Kalouskovi došla trpělivost

Domov

Poslanec a předseda poslaneckého klubu Miroslav Kalousek (TOP 09) zkritizoval dnešní vydání Lidových novin, nelíbí se mu titulní zpráva vydání, kterou posle poslance Kalouska nikoho se zájmem o kritické informace nemůže zaujmout.

Na Václavském náměstí se sešly desetitisíce lidí

Domov

Babiš zuří: Nejsem lhář, podvodník ani zloděj, lidi nemají důvod demonstrovat!

Lidé demonstrující za demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) se podle předsedy vlády mýlí a křičí nepravdy. Organizátor protestů Mikuláš Minář se chce mediálně zviditelnit, řekl Babiš s tím, že Minář pro něj není partner pro jednání. Omluvil se za to, že k úterní demonstraci na Václavském náměstí řekl, že bylo horko a lidi tam šli na koncert. Premiér to dnes uvedl před odletem do britského Portsmouthu na oslavy 75. výročí spojeneckého vylodění v Normandii.

Na Václavském náměstí se sešly desetitisíce lidí

Nečekané! Babiš se omluvil za svá slova o protivládní demonstraci!

Domov

Premiér Andrej Babiš (ANO) se snaží předstírat, že protivládní demonstrace, které se konají nejen v Praze, ale i v regionech, příliš nesleduje. Tu včerejší, na které se sešly desetitisíce lidí, dokonce zlehčoval, čímž demonstranty pořádně naštval! Nakonec se ale omluvil.

Na Václavském náměstí se podle odhadů sešlo 120 tis. lidí

Komunisté na staré metody nezapomněli, začali šířit podivnou teorii

Domov

Na oficiálním Facebooku KCŠM se objevil hoax o tom, jak neznámí lidé nabízeli peníze za účast na včerejších demonstracích proti předsedovi vlády Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové. Ačkoliv se jedná o nijak neověřenou zprávu strana se jí chlubí na svém profilu.

Na Václavském náměstí se sešly desetitisíce lidí

Demonstranti žádali demise Babiše a Benešové. Příště jdou na Letnou

Domov

Desetitisíce demonstrantů požadujících demisi premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO) dnes vpodvečer zaplnily Václavské náměstí v Praze. Organizátoři odhadli účast na 120.000 lidí. Řečníci jednoho z největších občanských protestů v polistopadové historii žádali nezávislost justice a veřejnoprávních médií. Vyslovili se pro vrácení dotací, které podle nich neoprávněně získal holding Agrofert dříve patřící Babišovi. Příští úterý se koná další celorepublikový protest mimo Prahu, v hlavním městě bude demonstrace v neděli 23. června na Letenské pláni. Babiš opakovaně tvrdí, že lidé mají právo vyjádřit svůj názor, odstoupit však nehodlá.

Ilustrační foto

Domov

Celý svět sleduje Česko. Může za to Babiš a Benešová

Demonstraci za demisi premiéra Andreje Babiše a ministryně spravedlnosti Marie Benešové dnes zaznamenaly i velké světové agentury, které protest označují za jeden z největších od sametové revoluce v roce 1989. Podle agentury Reuters je demonstrace v Praze další z řady protestů v postkomunistických zemích střední Evropy, kde se lidé obávají o osud demokracie.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 12:54

Babiš sepsul migrační pakt EU. Fialu a Rakušana obvinil ze zrady na Česku

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy