Fridays For Future

Ilustrační fotografie

V Praze protestovala za lepší klima více než stovka lidí

Domov

Na pražském Klárově se dnes dopoledne sešla více než stovka mladých lidí, aby se připojili k celosvětovému protestu za lepší klima pořádanému hnutím Fridays for Future (Pátky pro budoucnost). Mezi účastníky nechyběli středoškoláci a vysokoškoláci nebo studenti Univerzity Karlovy, kteří v polovině listopadu několik dnů stávkovali v jejích budovách za lepší ochranu klimatu. Podle zpravodajky ČTK demonstranti dorazili na Klárov s transparenty, vyslechli si proslovy některých účastníků a před 10:30 se vydali na pochod centrem metropole, který po zhruba hodině opět na Klárově ukončili.

Demonstrace v Praze

Za lepší ochranu klimatu bude protestovat celý svět

Svět

Několik dní před začátkem klimatické konference OSN v Madridu se dnes po celém světě uskuteční demonstrace za lepší ochranu klimatu. Podle iniciativy Fridays for Future (Pátky pro budoucnost), která protesty svolala, vyjdou do ulic opět stovky tisíc lidí ve více než 2400 městech světa včetně desítky měst v Česku. Příznivci hnutí, které inspirovala švédská aktivistka Greta Thunbergová, koordinují celosvětový protest již po čtvrté.

Němečtí obyvatelé

Německo se otřásá. Statisíce lidí demonstrují za radikálnější ochranu klimatu

Svět

Po celém Německu dnes demonstrují stovky tisíc lidí za důslednější ochranu klimatu. Jen u Braniborské brány v centru Berlína se po poledni podle pořadatelů sešlo 80.000 lidí, desítky tisíc protestujících jsou také v Hamburku nebo Mnichově. V německé metropoli i Frankfurtu nad Mohanem od brzkého rána menší demonstrace narušovaly dopravy.

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 15:09

Policie vyšetřuje napadení v pražském servisu, jeden člověk je po smrti

Pražská policie vyšetřuje napadení v autoservisu v Řepích, ke kterému byli přivoláni i lidé z oddělení vražd. Hrůzný čin si totiž vyžádal úmrtí jedné osoby. Strážci zákona na místě zadrželi jednoho muže. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy