Články k tématu: Jan Lipavský

Poslaneckou sněmovnu čeká mimořádná schůze kvůli Babišovi

12.03. 21:11

Strany vládní koalice se v úterý dohodly na svolání mimořádné schůze Poslanecké sněmovny kvůli kauze kolem expremiéra Andreje Babiše (ANO). Na veřejnost totiž unikl email, v němž Babiš vyzval své spolupracovníky, aby mu sehnaly citlivé informace o šéfovi diplomacie Janu Lipavském (Piráti).

Babiš si vyžádal složku na Lipavského a jeho rodinu

11.03. 19:25

Předseda hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš žádal po svých spolupracovnících poptal citlivé informace o ministrovi zahraničí Janu Lipavském (Piráti) a jeho rodině včetně jeho dětí. Upozornil na to server Novinky s odkazem na e-mail, který Babiš zaslal jinam, než původně chtěl.

Babiš je bezpečnostním ohrožením ČR, řekl ministr Lipavský

10.03. 21:38

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) se v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce pustil do ostré kritiky bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO). Podle šéfa diplomacie začíná být Babiš bezpečnostním ohrožením České republiky.

reklama

Útok na Bělgorod má 14 obětí. Lipavský: Rusko nás nikam předvolávat nebude

30.12. 19:28

hrabja44 — dnes v 19:20 Česko se nenechá Ruskem kamkoliv předvolávat, reagoval ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) na výzvu Moskvy, aby se český diplomat zúčastnil jednání Rady bezpečnosti OSN. Rusko na něm chce řešit sobotní ukrajinský útok na Bělgorod, který si vyžádal oběti na životech.

Ukrajinci podle Lipavského sami rozhodnou o případném míru na Ukrajině

11.12. 15:50

Rozhodnutí ohledně konce války a míru musí být schválena Ukrajinci a respektovat teritoriální integritu Ukrajiny, uvedl český ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v rozhovoru s ukrajinskými novináři. Svět podle něj nesmí dopustit stav, který by Rusku umožnil přezbrojení a následné obnovení…

Nejvyšší ústavní činitelé jednali o české zahraniční politice

07.12. 13:58

Na Pražském hradě se ve čtvrtek řešila koordinace české zahraniční politiky, schůzku nejvyšších ústavních činitelů hostil prezident Petr Pavel. Řeč přišla nejen na dění na Ukrajině a v Izraeli, ale také například na vztah k Číně. Politici si také vyjasnili postoj k otázce obsazení postu českého…

Česko zařadilo Obnosova a jeho dva příbuzné na sankční seznam

16.08. 17:00

Česko ve středu zařadilo další tři lidi na vnitrostátní sankční seznam, počet osob na něm se tak zdvojnásobil. Nově jsou na něm podnikatel Boris Obnosov a jeho příbuzní Rostislav a Olga Zorikovovi. Vyplývá to z informací na webu ministerstva zahraničí.

Lipavský a Pavel měli na Hradě pracovní schůzku ohledně diplomacie

09.08. 16:43

Na Pražském hradě proběhla ve středu pracovní schůzka prezidenta Petra Pavla a ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti), kteří probrali aktuální témata pro českou diplomacii. Patřily k nim výsledky nedávných konzultací o mírovém plánu pro Ukrajinu.

Rusko bude hrozbou ještě desítky let, myslí si Lipavský

04.07. 10:58

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) poskytl rozhovor německému deníku Tagesspiegel. Hovořil o pozici Ukrajiny a jejím potenciálním vstupu do Evropské unie. Dále zmínil českou dezinformační scénu a podotkl, že česká společnost není ve vztahu k Rusku nijak rozdělená. „Rusko bude představovat…

Lipavský po jednání krizového štábu: Rusko nadále představuje hrozbu

25.06. 21:17

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes svolal krizový štáb, na který přizval zástupce ministerstva obrany a prezidentské kanceláře. Řešila se aktuální situace v Rusku, kde v sobotu proběhla ozbrojená vzpoura. Česko zatím nebude omezovat svou diplomatickou přítomnost v Moskvě.

Česko sleduje vzpouru v Rusku. Putin nese důsledky svých činů, uvedl Lipavský

24.06. 18:18

Česko sleduje probíhající ozbrojenou vzpouru v Rusku a udržuje kvůli ní kontakt se zahraničními partnery, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v sobotu vpodvečer. Podle člena Fialovy vlády si od povstání nelze slibovat nic dobrého, ať dopadne jakkoliv.

Vláda schválila zprávu o revizi vztahů s Ruskem, prosadil ji Lipavský

21.06. 14:00

Česká vláda na středečním jednání schválila zprávu o revizi vztahů s Ruskem, které od konce loňského února vede agresivní válku proti sousední Ukrajině. Dokument předložil kabinetu ministr zahraničních věcí Jan Lipavský (Piráti). Rusko podle něj bude hrozbou pro Evropu i po válce, pokud nedojde k…

Lipavský oznámil, že Česko bude kandidovat do Rady bezpečnosti OSN

Aktualizovali jsme 31.5.2023, 11:25, 31.05. 10:55

Česko chce za osm let kandidovat na nestálé členství v Radě bezpečnosti OSN pro roky 2032 a 2033. Jde o jeden ze závěrů úterní schůzky nejvyšších ústavních činitelů, sdělil ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) na sociální síti. Záměr konzultoval s premiérem Petrem Fialou (ODS) a prezidentem…

Lipavský v rozhovoru: Čína profituje ze slábnoucího vlivu Ruska

24.05. 13:37

Jan Lipavský poskytl rozhovor deníku South China Morning Post, v němž apeloval na to, aby Evropa mnohem více spoléhala na spolupráci se Spojenými státy americkými, nikoliv s Čínou. Peking podle ministra zahraničí benefituje ze slábnoucí pozice Ruska ve světě.

Fico vzkázal Pavlovi a Lipavskému, aby se nevměšovali

19.05. 21:41

Předseda slovenské opoziční strany Smer-SD a bývalý premiér Robert Fico vyzval českého prezidenta Petra Pavla a ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti), aby se nevměšovali do vnitřních záležitostí Slovenska. Fico zároveň opět zaútočil na slovenskou prezidentku Zuzanu Čaputovou.

Lipavský okomentoval možný návrat Fica na premiérský post

14.05. 16:03

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) okomentoval v diskuzním pořadu Otázky Václava Moravce aktuální politickou situaci na Slovensku. Znepokojení budí především opětovný vzestup expremiéra Roberta Fica.

Lipavský vysvětloval zákaz vstupu ruských turistů do Česka

26.04. 08:46

Ministr zahraničí Jan Lipavský poskytl rozhovor ruskému nezávislému listu Novaja Gazeta, který nyní působí z lotyšského exilu. Vysvětloval v něm zákaz vstupu ruských turistů na území Česka i aktuální postoj Česka vůči Rusku.

Ze Súdánu se podařilo evakuovat dva Čechy, uvedl Lipavský

24.04. 09:19

V Berlíně přistál evakuační letoun ze Súdánu, na jehož palubě byli i dva čeští občané. V africké zemi už přes týden probíhá boj o moc mezi armádou a polovojenskými jednotkami, zemřely stovky lidí.

Čeští politici vnímají Finsko jako silného spojence v rámci NATO

04.04. 16:11

Za historickou chvíli pro bezpečnost Evropy označil dnes finský vstup do Severoatlantické aliance český premiér Petr Fiala. Ministr zahraničí Jan Lipavský novinářům v bruselské centrále aliance řekl, že ruská agrese na Ukrajině skandinávské zemi ukázala, že neutralita jí bezpečnost nepřinese.…

Lipavský: Přesun české ambasády do Jeruzaléma nyní není na pořadu dne

04.04. 14:16

O přesunu českého velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma politická reprezentace nerozhodla. Není to na pořadu dne, je potřeba nyní řešit jiné především bezpečnostní otázky. Novinářům to dnes řekl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti), který se v Praze setkal se svým izraelským protějškem Elim…

Ministři bukurešťské devítky začali jednat o dopadech války na NATO

30.03. 22:20

Neformální pracovní večeří a diskusí o ruské agresi vůči Ukrajině a jejích dopadech na transatlantické vztahy dnes v polské Lodži začal summit ministrů zahraničí devíti zemí východního křídla Severoatlantické aliance, takzvané bukurešťské devítky (B9). Českou delegaci vede ministr Jan Lipavský.…

Lipavský: Rusko by mělo dodržet závazky a nešířit jaderné zbraně do Běloruska

Aktualizovali jsme 27.3.2023, 18:08, 27.03. 08:40

Rusko by mělo dodržovat své mezinárodní závazky a nešířit jaderné zbraně do Běloruska. Po jednání s generálním tajemníkem Severoatlantické aliance Jensem Stoltenbergem to novinářům v Bruselu řekl český ministr zahraničí Jan Lipavský.

Pohřešovaný český dobrovolník na Ukrajině se podle sociálních sítí našel

Aktualizovali jsme 27.3.2023, 12:25, 27.03. 08:33

Pohřešovaný český dobrovolník na Ukrajině, který vystupuje pod přezdívkou Sendy Storm, se po šesti dnech našel. Na facebooku to uvedl dobrovolnický projekt zdravotnizajisteni.cz, podle kterého s nimi muž spolupracoval. O pohřešovaném dříve na facebooku informovala organizace Memorial -…

Prezident Pavel jednal s ministrem zahraničí Lipavským

23.03. 18:28

Prezident Petr Pavel dnes jednal s ministrem zahraničí Janem Lipavským (Piráti) o koordinaci zahraniční politiky. Mluvili také o chystané bezpečnostní strategii. Lipavský to uvedl na twitteru.

Fotogalerie