Social Watch

Vláda Andreje Babiše

Social Watch: Vlády ČR neřeší krize strategicky, chybí příprava

Domov

Vlády v Česku podle výroční zprávy koalice Social Watch (SW) neřeší krizové situace strategicky. Chybí jim analýza přijímaných opatření a příprava na další mimořádné události. Postup v epidemii provázel chaos. Nyní hrozí prohlubování energetické chudoby. Ekologické plány k ochraně klimatu jsou málo ambiciózní, chybí jim ale také sociální citlivost. Na tiskové konferenci dnes dokument představili jeho autoři. Hodnotí větší část loňska a první letošní čtvrtletí.

Ilustrační fotografie

Děsivá vize: Hrozí v Česku kolaps společnosti? Social Watch bije na poplach

Domov

Česká ekonomika zůstává v pasti levné práce, přetrvávají velké rozdíly v odměňování mužů a žen či nerovný přístup ke vzdělávání. Hrozbu představuje velký počet lidí v exekuci. Vláda nepodniká ani žádné kroky ke zmírnění klimatické změny. Uvádí to letošní zpráva koalice Social Watch o situaci v Česku, jejíž výsledky představili dnes autoři. Podle nich chybí v ČR dlouhodobé strategie k řešení problémů a za zlepšováním situace mohou být spíš vnější vlivy než české přičinění.

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 13:46

Černochová vymění šéfa Vojenského zpravodajství. Bude jím Bartovský

Vláda ve středu na návrh ministryně obrany Jany Černochové (ODS) odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Bartovského ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ). Po úterním projednání na plénu sněmovního obranného výboru tak byly splněny zákonné podmínky pro jeho jmenování.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy