Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

1058 kilometrů za 50 hodin. Cyklista chce charitou pomoci mladé dívce

Cyklostezky
Cyklostezky
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Chlumín (Mělnicko) - Cyklista Vladimír Vidim dnes překonal svůj vlastní rekord, když urazil na vysokém kolem 1058 kilometrů, což mu zabralo 50,5 hodiny.

Výkonem chtěl upozornit na charitativní sbírku pro patnáctiletou dívku, která si chce splnit sen podívat se k moři. Zatím se podařilo vybrat přes 68.000 korun. Vidim to dnes řekl ČTK krátce po dokončení svojí cesty.

Cyklista ve čtvrtek odstartoval z Roztok u Prahy přes Kralupy nad Vltavou do Chlumína na Mělnicku, kde absolvoval finální kroužení potřebné k dosažení tisícikilometrové vzdálenosti. Jeho dosavadním rekordem bylo ujetí 802 kilometrů za 48 hodin.

Největším nepřítelem při více než dvoudenním putování pro něj bylo počasí. Teplo střídaly deště, při kterých je jízda na vysokém kole nebezpečná. Hladká galuska může na mokrém povrchu snadno uklouznout a hrozí pád. "Musel jsem často slézat, pak bylo po přestávce těžké znovu nabrat síly," řekl ČTK Vidim.

Témata:  cyklisté charita Cyklistika

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:02

Rusko zabilo Alexeje Navalného. Putin je nelegitimní prezident, oznámila Rada Evropy

Parlamentní shromáždění Rady Evropy (PACE) jednomyslně přijalo rezoluci, v níž viní ruský stát ze smrti opozičního politika Alexeje Navalného ve vězení a znovu vyjadřuje své přesvědčení, že Vladimir Putin je nelegitimním prezidentem.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy