Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ministerstvo obrany bude nakupovat: Vojáci na misích dostanou nové neprůstřelné vesty

Česká armáda na akci Bahna. Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Česká armáda na akci Bahna. Autor: nadporučice Lucie Masaříková
Foto: Army.cz

Praha - Ministerstvo obrany koupí neprůstřelné vesty pro vojáky působící v Afghánistánu. Životnost těch současných za necelý rok vyprší.

Za 500 souprav balistických vest zaplatí podle předpokladů 17,5 milionu korun, sdělil ČTK mluvčí ministerstva obrany Petr Medek. Informaci o zakázce ve středu dostane vláda.

"Předmětem zakázky je dodávka 500 souprav balistických vest SPCS Magnum TAC-1, včetně balistických panelů pro příslušníky Armády České republiky působících v operaci Resolute Support v Afghánistánu," sdělil ČTK Medek. Stejné vesty v Afghánistánu používají američtí vojáci.

Ministerstvo v minulosti vypsalo otevřené výběrové řízení na nákup 2291 neprůstřelných vest. Vyhrála ho Česká zbrojovka, vesty loni firma slíbila dodat za 68 milionů korun. Vojáci měli všechny vesty dostat do konce loňského listopadu, dosud se tak ale nestalo.

Témata:  Ministerstvo obrany České republiky Armáda České Republiky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 22:25

Greta Thunbergová byla obviněna z ignorování policejních příkazů

V úterý švédská prokuratura zahájila obvinění proti klimatické aktivistce Gretě Thunbergové za občanskou neposlušnost. Incident se týká protestu před švédským parlamentem, během kterého Thunbergová odmítla odejít po výzvě policie.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy