Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Migranti, terorismus, Heydrich, Merkelová.... Komentátor Macek kritikou nešetřil

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Spoluzakladatel ODS a komentátor Miroslav Macek se ve svých pravidelných glosách opět věnoval migrační krizi. Neunikla mu zejména vražda v Rakousku, za níž stojí podle prokuratury dva mladí Syřané.

"Podle informací, které získal spolek Brno Autem díky zákonu o přístupu k informacím, náměstek pro dopravu Matěj Hollan z Žít Brno a náměstek pro rozvoj města Martin Ander ze Strany zelených najeli ročně služebními auty dohromady 80 000 km. Matěj Holan za svým ekologickým posláním v roce 2015 ujel služebním autem 58 000 km. Kázat vodu a pít víno, říká se takovému jednání česky. Člověk se zdravým rozumem takovým lidem nevěří ani slovo," glosuje Macek.

"Rakouská policie vzala otisky prstů jednomu syrskému běženci, který přišel do Rakouska v roce 2014, protože se se svým též syrským komplicem dopustil několika krádeží a napadení. Den poté spolu brutálně zavraždili jednoho Srba, kterého před smrtí mučili, aby jim prozradil PIN ke své kreditní kartě. V jeho oblečení a s jeho kartou odjeli poté do Německa, kde je naštěstí zadržela na základě výpovědí svědků policie. Naučení: Kdyby mu policie dala pokoj, nemuselo k vraždě vůbec dojít a ti dva Syřané nadále mohli obohacovat svojí přítomností Rakousy. Předpokládám, že policisté budou za svoji horlivost řádně potrestáni a Syřané byli v Německu zadrženi jen proto, aby si s nimi kancléřka Merkelová mohla udělat selfíčko. Po patřičném prozkoumání našimi tajnými službami by pak mohli dostat asyl u nás..." píše na svém webu.

"Novela trestního zákoníku, kterou navrhuje vláda, počítá s tím, že za veřejné schvalování spáchaného teroristického činu má pachateli hrozit tři až 12 let vězení. Žabaři! Za schvalování atentátu na zastupujícího říšského protektora Heydricha byl trest smrti zastřelením. Navíc jsem velmi na rozpacích: Když kupříkladu bude spáchán atentát na saudskoarabského despotu a krále Salmana al Sauda a já začnu veřejně křepčit a radovat se, že snad konečně bude moci zavládnout v Saudské Arábii demokracie (což si samozřejmě vůbec nemyslím), dostanu též až dvanáct let nepodmíněně, neboť schvaluji teroristický čin? A co když se Američanům vymkne z kontroly nějaký ten dron a vyhodí do povětří nějaký ten civilní dům ve zcela cizí zemi, se kterou nejsou ve válečném stavu a já budu jásat, že i tak je to dobře, neboť když se kácí les, lítají třísky, také budu odsouzen? A to nedej bože, aby někdo spáchal atentát na Putina..." komentuje na webu Viditelný Macek.

"Mezi hlavní priority vlády patří posílení pracovních příjmů zaměstnanců," píše se na oficiálním webu české vlády v článku o plánovaném zvýšení minimální mzdy. Bohužel je zcela jasné, že ten nejefektivnější způsob zvýšení pracovních příjmů zaměstnanců, tedy snížení daní, vláda na mysli nemá..." píše komentátor.

"Psychiatři nás setrvale ubezpečují, že zdaleka ne každý, kdo navštíví psychiatra, léčí se ambulantně či byl léčen v psychiatrické léčebně, je nebezpečný. Dokazují statistikami, že duševní nemoc nepřináší zločin častěji, než duševní zdraví. Posledních pár měsíců se však pravidelně dozvídáme, že vraždil duševně narušený. Nezbývá zřejmě, než podat trestní oznámení na šiřitele nepravdivých stereotypů ohledně duševně nemocných," uvádí v další glose.

"Titulek „Česko přijme osmdesát uprchlíků ze Sýrie, prověřují je tajné služby" může být dvojnásobně pravdivý: jednak ty naše a jednak muslimské turecké. Ze zcela opačných důvodů, pochopitelně..." vrátil se opět k migrantům.

"Mluvčí kancléřky Merkelové: Německá politika „otevřených dveří" nesouvisí s nárůstem útoků v Bavorsku..." vysmál se Německu Macek.

Témata:  Miroslav Macek uprchlíci

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy