Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči až do rána zasahovali kvůli počasí v Olomouckém kraji

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Olomouc - Až do dnešních časných ranních hodin zasahovali hasiči v Olomouckém kraji kvůli následkům, které v regionu způsobily vydatné srážky.

Zaznamenali téměř sedm desítek událostí, šlo především o čerpání vody ze zatopených sklepů, ucpané kanalizace či odstraňování popadaných stromů a větví. Podobná situace byla také v sousedním Zlínském kraji, kde hasiči v noci evidovali na sto událostí.

"Dohromady jsme měli hlášeno 66 událostí. Skončili jsme zhruba kolem 03:00, šlo o čerpání vody," řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák. Následky se na mnoha místech však stále odklízejí. Například v přerovské místní části Žeravice dnes ráno technické služby ještě odstraňovaly bahno z komunikací i chodníků, na mnoha místech se také čistí zatopené sklepy.

Nejvíce výjezdů zaznamenali hasiči v Lipníku nad Bečvou, v Přerově a Hranicích, ale i v okolí těchto měst. Podle meteorologů se v neděli odpoledne na hranici Olomouckého a Moravskoslezského kraje, zejména na Přerovsku, vytvořil pás velmi silných bouřek provázených přívalovým deštěm s krátkodobými úhrny kolem 50 milimetrů a také silným nárazovým větrem 20 až 25 metrů za vteřinu.

Témata:  hasiči počasí

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:23

Rakušan si prosadil změny v zákoně o zbraních, vláda novelu schválila

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy