Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Známý podnikatel Valenta chce více mluvit do politiky

Ivo Valenta (vlevo)
Ivo Valenta (vlevo)
Foto: ivalenta.cz

Praha - Podnikatel Ivo Valenta patří mezi nejvlivnější postavy českého hazardního průmyslu a také mezi nejbohatší lidi v Česku. Podle ČTK nyní hodlá více mluvit do politiky.

V posledních letech se angažuje i v politice, od roku 2014 je senátorem za Uherskohradišťsko. Letos 3. srpna oslaví tento spoluzakladatel společnosti Synot šedesátiny.

Do politiky Valenta, který v současnosti často vystupuje jako oponent ministra financí Andreje Babiše, vstoupil coby nestraník za Stranu soukromníků. V horní komoře, kde patří mezi nezařazené senátory, je členem výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí. Letos se chystá i do voleb krajských zastupitelstev. Je lídrem kandidátky Strany soukromníků a Strany svobodných občanů pro podzimní krajské volby ve Zlínském kraji.

Kvůli své kandidatuře na hejtmana Valenta změnil i trvalé bydliště. Doposud totiž sídlil v Monaku, kde byl i daňovým rezidentem. Kandidovat v krajských volbách však smí pouze občan kraje. "Pouze pro možnost kandidovat na hejtmana bych se nestěhoval. O tomto kroku přemýšlím již mnoho let. Jsem rodák z Valašska, srdce mi zakořenilo na Slovácku, moje žena je z Vizovic a Zlínský kraj je rozhodně jedním z nejkrásnějších míst na světě," řekl nedávno. Již dříve odůvodnil své stěhování také úmyslem dát své děti do českých škol. Uvedl také, že má v úmyslu kandidovat příští rok ve volbách do Sněmovny.

Témata:  Ivo Valenta

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Petr Pavel

Pavel vyzval k podpoře Ukrajiny i hledání konce války

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.