Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ostrá kritika z Hradu: Kampaň Starostů a nezávislých se chlubí cizím peřím

Miloš Zeman, prezident ČR
Miloš Zeman, prezident ČR
Foto: www.hrad.cz

Praha - Prezident Zeman kritizoval předvolební kampaň Starostů a nezávislých (STAN), kterou hnutí postavilo na základě údaje o podpoře starostů u veřejnosti.

Podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka se STAN chlubí cizím peřím, protože starostové obcí a měst jsou na kandidátkách všech stran. Hnutí, které do Poslanecké sněmovny kandidovalo v minulosti s TOP 09 a má své zástupce v obou komorách Parlamentu, označil Ovčáček za marginální. STAN se proti kritice ohradilo.

Hnutí STAN nechalo na začátku léta vylepit nepodepsané billboardy s otázkou: Kdo má větší důvěru než Miloš Zeman?. Teprve později tyto billboardy přelepilo svou kampaní před říjnovými krajskými volbami, v které představuje své kandidáty a jako hlavní motto používá: Starostům věří 62 % lidí. I já jim věřím!

"Toto hnutí se v billboardové kampani chlubí cizím peřím, když operuje s podporou starostů ve veřejnosti," uvedl Ovčáček. Podle něj je starostů v Česku přes 6000 a jsou na kandidátkách všech stran. Podle prezidentova mluvčího má navíc STAN jen zhruba dvouprocentní podporu, kterou přirovnal k podpoře extremistické Dělnické strany sociální spravedlnosti.

Témata:  Miloš Zeman Starostové a nezávislí

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy