reklama

„Dovolím si znovu zopakovat tezi, kterou dnes nikdo nezpochybňuje, 'Evropa je v ohrožení'! Migrační vlnu stále nikdo nezastavil. Uprchlíci, nebo spíše ti, kteří se za ně vydávají, z islámských zemí se volně pohybují po našem kontinentě a vše nasvědčuje tomu, že někteří z nich se do Evropy nepřišli schovat a najít zde bezpečí před teroristy, ale naopak sem přišli zabíjet a vraždit, jako podporovatelé či samotní stoupenci Islámského státu. Někteří odborníci se dokonce domnívají, že útoky, které otřásají evropskými státy, nejsou vůbec náhodné, ale předem plánované a řízené. V takovém případě se dá mluvit o jasném válečném konfliktu, kdy se Evropa ocitla v hybridní válce pod atakem pěšáků IS," píše v komentáři místopředseda Poslanecké sněmovny Filip.

Válka podle něj všude a fronty útoku ani obrany neexistují. „Nebráníme se, jen hlásíme ztráty na lidských životech ve Francii, Německu,  Belgii a dalších státech... Přišli sem na pozvání. Neznají vděk z pohnutek nízkých, ohlupováni fanatismem víry proti našim lidem namířili zbraně a zabíjejí nás a slibují, že útoky budou nadále pokračovat. Nic si neověřují, slepě a s fanatismem víry - vrazi, nikoli bojovníci Islámského státu, jak jednotlivci, tak i ve skupinách popravují nevinné lidi,"uvádí Filip s tím, že právě tito nevinní lidé ztratili kvůli neschopným politikům možnost se bránit.

EU podle něj dál vyčkává a když už začne jednat, zaměřuje se na jiné „problémy". „Nekompetentní žvanilové nic nedělají nebo se usnesou, že vyšlou 4 000 vojáků do Pobaltí, ale na posílení vnější hranice vyčlení 1 500 lidí a ještě platí výpalné nepředvídatelnému 'spojenci'. Jen hasí požár, který se šíří napříč Evropou a neustále nabývá na síle," zlobí se komunista.

Problém vidí v tom, že se neřeší příčiny onoho požáru. „A aby toho nebylo málo, tak v Bruselu tleskají, když  'nebohé' muslimy vyzbrojují z USA. Aby opět, jako tomu bylo mnohokrát, rozvrátily další stát. Copak nevidí, že právě  USA vyzbrojují syrské opoziční povstalce, ale přitom neřeší, u koho zbraně ve výsledku skončí? Co budou říkat, až jedna z těchto zbraní bude právě tou smrtící, která připraví o životy nevinné? Budou cedit falešné slzy," nebere si servítky šéf KSČM.

„Jak jsem uvedl, opakuji se, ale není možné se od tohoto problému oprostit, otočit se k němu zády a neřešit ho. Vždyť jsme v ohrožení!  Ministr zahraničí se nedávno zúčastnil Globální koalice proti ISIL. A co dál? Čím mise ministra skončila? Byl to výlet, nebo pracovní cesta, která by přinesla jasné závěry, jak se svět postaví teroristickým hrozbám a zastaví ataky nejen v Evropě?" zajímá Filipa.