reklama

Policisté nejdříve informovali, že v areálu zemědělského družstva v Chrášťanech u Českého Brodu vybuchl kolem desáté hodiny plyn. "Mohu potvrdit, že vybuchl plyn v místním podniku," uvedla pro TN.cz mluvčí kolínské policie Martina Fejfarová.

Hasiči a policisté pak ale informaci upravili, dělníky zřejmě zasáhl elektrický výboj. "Nakonec se jednalo o výbuch trafostanice, ne plynu," doplnila asi po třech hodinách Fejfarová.

Na místo vyrazili kromě policistů a hasičů také záchranáři. "Prvotní informace hovořila o čtyřech zraněných, lékař mi ale z místa hlásil jednoho středně a jednoho těžce popáleného člověka," sdělila pro TN.cz mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

"Jeden muž měl popáleniny na 75 procentech povrchu těla, byl v kritickém stavu a vyžadoval intenzivní péči lékařů včetně připojení na umělou plicní ventilaci. Druhý muž utrpěl popáleniny na 25 procentech povrchu těla," doplnila Effenbergerová.

Těžce zraněného muže přepravil na Kliniku popáleninové medicíny v pražské vinohradské nemocnici vrtulník. "Druhého muže tam záchranáři přepravili také, ale sanitkou po zemi," dodala mluvčí záchranářů.

Příčinu výbuchu zatím policisté neznají. "To bude samozřejmě předmětem dalšího vyšetřování, určitě nás bude zajímat, proč plyn vybuchl," doplnila Fejfarová.