Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Jedete do Itálie nebo do Slovinska, obrňte se trpělivostí. Podívejte se kde jsou největší fronty?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Marie Cvrčková, EuroZprávy.cz

Praha - Pokud se chystáte nebo už jste na cestě do Slovinska a Itálie, obrňte se trpělivostí. Na rakousko-slovinské hranici se před dálničním tunelem Karavanky utvořila asi 15kilometrová kolona, omezení vás ale čekají i dále.

U alpského dálničního tunelu Karavanky na rakouské hranici se Slovinskem se vytvořila dlouhá kolona. Ráno se řidiči, kteří jeli do Slovinska nebo Itálie, zdrželi asi 2 hodiny, fronta byla dlouhá přes 15 kilometrů.

Se zdržením musejí počítat i řidiči na brennerské dálnici A13 ve směru z Tyrolska do Itálie. U mostu přes říčku Lueg je kvůli silnému dešti v provozu jen jeden jízdní pruh. Silničáři se snaží problém odstranit, zúžení ale stále platí asi na 100 metrech.

Zpoždění dnes ráno čekalo řidiče jedoucí na jih také v Salcbursku na dálnici A10 u Flachau a u stanice výběru mýtného St. Michael. Naopak bez problémů je zatím objížďka na štýrské dálnici 19, kde ve čtvrtek uzavřeli Glenalmský tunel. Uzavírka může trvat i měsíc.

Odpoledne očekává rakouský autoklub ÖAMTC kolony v opačném směru. Dopravní zácpy a několikahodinové zdržení tak čeká na řidiče směřující přes rakouské dálnice na sever. Jako příčinu zvýšeného provozu vidí ÖAMTC druhou vlnu dovolenkářů z Německa.

Zatím dopravně nejnáročnější víkend zažili řidiči minulý týden, kdy byly některé dálnice zavřené i kvůli návštěvě ruského prezidenta Vladimira Putina ve Slovinsku.

Témata:  doprava Slovinsko Itálie

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 21:50

Biden poprvé deklaroval, že chce debatovat s Trumpem

Listopadovým prezidentským volbám v USA by měly předcházet předvolební duely obou kandidátů. Úřadující prezident Joe Biden se v pátek jasně vyjádřil, že nejpozději na podzim je ochoten debatovat s republikánským vyzyvatelem a svým předchůdcem Donaldem Trumpem, informovala AP. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy