Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Praze se objevily plakáty upozorňující na zákaz segwayů

Praha
Praha
Foto: Pixabay

Praha - Vedení hlavního města nechalo v centru metropole vyvěsit anglicky psané plakáty, které turisty upozorňují na zákaz jízdy na vozítkách segway.

Zákaz sice platí od minulého týdne, podle městské policie ale není vymahatelný. Lokalita totiž není vyznačena zákazovými značkami. Jezdci na dvoukolových elektrických vozítkách se tak dál beztrestně pohybují po celém městě.

Po řadě stížností na provoz vozítek přistoupilo vedení města k zákazu, který se týká pražské památkové rezervace, celé Prahy 1, části Vinohrad, Žižkova, Prahy 4 a Smíchova, území Libně, Holešovic a Letné.

Vedení města se začátkem platnosti zákazu avizovalo, že spustí informační kampaň. Plakáty na světelných nosicích reklamy hlásají "segway no way" a anglicky upozorňují turisty, že mohou za jízdu na vozítku dostat až dvoutisícovou pokutu.

V místech zákazu ovšem není zatím nainstalována ani jediná zákazová značka.

Témata:  Praha segway

Aktuálně se děje

3. května 2024 11:17

Kuleba chce zapojit Rusko do jednání o míru nejdříve po summitu ve Švýcarsku

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy