Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úředník legalizoval kradená luxusní auta, škoda jde do desítek milionů

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: AMTS

Mladá Boleslav - Neobvyklá situace nastala na odboru dopravy magistrátu v Mladé Boleslavi. Policie jednoho z úředníků obvinila z legalizace kradených luxusních aut - škoda je vyšší než dvacet milionů korun.

Nadřízení úředníka ale tvrdí, že o ničem nevědí. Člověk, kterému hrozí 6 let vězení, tak zřejmě dál chodí do práce a přihlašuje auta.

Podezření, že se přímo na mladoboleslavském magistrátu legalizují kradená luxusní auta, prověřovali středočeští policisté už od loňského roku.

Nedávno to vyústilo v zadržení a obvinění jednoho z úředníků. Podle vyšetřovatelů přihlašoval auta, která dva překupníci sváželi z Německa, Rakouska a Slovenska. Gang je pak v Česku dál prodával a jedno si za levno pořídil i sám úředník.

"Bylo přihlášeno dvacet luxusních odcizených vozidel v celkové hodnotě přesahující 20 milionů korun," upřesnil policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Muž je vyšetřován na svobodě - a není vyloučeno, že normálně chodí dál do práce. Lidé pracující na odboru dopravy totiž o ničem nevědí. A stejně je na tom i vedení radnice.

Policie říká, že musí nadřízené obviněného informovat nejpozději tehdy, až dokončí vyšetřování. Informovat by je ale měl hlavně on sám.

Témata:  Mladá Boleslav auto

Aktuálně se děje

5. května 2024 11:46

Labouristé ovládli místní volby. Khan bude nadále starostou Londýna

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy