Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie starostovi na Jihlavsku odebrala DNA kvůli prodeji louky

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Jihlava - Starosta Ježené na Jihlavsku Petr Červinka se ohradil proti postupu policie, která mu odebrala stěr DNA a otisky prstů a pořídila profilové fotografie.

Informuje o tom dnešní Jihlavský deník. Červinka podle policie prodal obecní louku místnímu podnikateli bez řádného schválení zastupitelstvem. Policie ho stíhá za zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinností při správě cizího majetku. Hrozí mu trest od šesti měsíců do pěti let vězení.

"Jak má DNA souvisí s prodejem obecní louky, tomu opravdu nerozumím," uvedl Červinka, který proti postupu policie podal oficiální stížnost. Podle jeho obhájce jde ze strany policie o šikanu a hrubý zásah do osobnostních práv obviněného, uvádí list. Policie se podle mluvčí Dany Čírtkové nebude kvůli pokračujícímu vyšetřování k procesním úkonům vyjadřovat.

Podle Deníku je otázkou, proč policie nepostupovala podobně u dalších případů. Například náměstek hejtmana Libor Joukl a ředitel krajských silničářů Jan Míka (oba ČSSD), kteří byli obviněni ze zmanipulování zakázky na nákup sypačů, podobnou zkušenost jako Červinka nemají.

 

Témata:  DNA obce Policie ČR

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy