Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vláček ve zlínské zoo zůstane i po nehodě

Zoo v Lešné u Zlína
Zoo v Lešné u Zlína
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Zlín - Vláček ze ZOO Zlín, který v neděli havaroval, bude nadále v provozu. Vedení zahrady požádalo jeho provozovatele o opětovné proškolení všech řidičů o bezpečnosti provozu.

Zlínská zoo je po pražské druhou nejnavštěvovanější v Česku. "Náš požadavek provozovatel neprodleně splnil, provoz vláčku v areálu zlínské zoo tak zůstává zachován," řekla dnes ČTK mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Při nehodě byli zraněni tři dospělí a tři děti ve věku od jednoho roku do sedmi let. Zoo podle Bujáčkové kontaktovala návštěvníky, kteří byli po nehodě ošetřeni v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně.

"Dle dostupných informací byli kromě jedné osoby všichni v neděli propuštěni do domácího doléčení. V pondělí ráno byla propuštěna i tato osoba. Zoo jim nabídla veškerou součinnost při řešení události," uvedla Bujáčková.

Podle mluvčí jde po mnohaletém provozu vláčku v areálu zoologické zahrady o první nehodu.  Policie incident vyšetřuje jako přestupek. Podle policejní mluvčí Moniky Kozumplíkové se nehoda stala zřejmě vlivem vysoké rychlosti při průjezdu levotočivou zatáčkou kolem výběhu paviánů.

Témata:  Zoo Zlín

Aktuálně se děje

10:02

Hamás odmítl další nabídku Izraele na příměří

Islamistické hnutí Hamás odmítá současný návrh dohody o příměří a propuštění rukojmí v pásmu Gazy, chce však pokračovat v jednáních. S odvoláním na izraelská média o tom informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy