Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nehoda vláčku v zoo Zlín byla překvalifikována jako trestný čin ublížení na zdraví

Zoo v Lešné u Zlína
Zoo v Lešné u Zlína
Foto: MiZ, EuroZprávy.cz

Zlín - Nehoda vláčku ve zlínské zoo byla překvalifikována z přestupku na podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Při nehodě byli zraněni tři dospělí a tři děti ve věku od jednoho roku do sedmi let.

Podle zdravotnické záchranné služby nebyl nikdo ze čtyř zraněných, které zdravotníci ošetřovali, v ohrožení života. Měli zejména zhmožděniny a odřeniny, nejhorší podle nich utrpěl tříletý chlapec. Policisté případ překvalifikovali poté, co dostali lékařskou zprávu jedné ze zraněných žen.

Muži (59) ze Zlína, který vláček řídil, tak hrozí v případě uznání viny a odsouzení trest odnětí svobody až na jeden rok.

"Budeme také zjišťovat, zda muž je držitelem příslušných řidičských oprávnění a zda se nedopustil trestného činu obecné ohrožení," uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková. Dodala, že muž dosud nebyl obviněn. Policie také žádá návštěvníky zoo, kteří jeli vláčkem v neděli 7. srpna v 15:35 a byli svědky nehody, aby se ozvali na linku 158 nebo na telefonní číslo vyšetřovatele 974 666 583.

Zoo po nehodě přijala několik opatření. Přála si, aby vláčky řídili nejzkušenější zaměstnanci. Vláček po nehodě jezdí jen ze spodní části areálu nahoru, a ne v obou směrech. Řidič vláčku už návštěvníky zlínské zoo nevozí. Vladimír Lutha, majitel firmy provozující vláčky v pěti zoologických zahradách v Česku, ho propustil. Bývalého zaměstnance se ale zároveň zastal. V srpnovém rozhovoru pro ČTK uvedl, že vláčku vběhlo do cesty dítě a že kdyby řidič nebrzdil, přejel by ho.

Témata:  Zoo Zlín

Aktuálně se děje

1. května 2024 21:22

USA uvalily nové sankce na Rusko a země, které mu pomáhají ve vojenském průmyslu - včetně Slovenska

Jedna z největších ruských leteckých společností Poběda (Pobyeda) se také stala terčem amerických protiruských sankcí.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy