Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z 1,2 milionu migrantů jich má práci 50? Komentátora rozlítila smutná čísla

Miroslav Macek
Miroslav Macek
Foto: Česká televize

Praha - Německý časopis Manager Magazin se zaměřil na to, kolik migrantů z těch, kteří přišli loni do Německa, má zaměstnání. Uvedl, že 30 největších německých firem zaměstnává z 1,2 milionu běženců pouze 54 osob.

Na zprávu časopisu Manager Magazin upozornil komentátor Miroslav Macek, který dodal, že 50 z těchto 54 osob třídí dopisy u Deutsche Post. "Koncern Daimler, jehož šéf Dieter Zetsche v minulosti po boku Angely Merkelové opakoval, jak německý průmysl migranty potřebuje, nezaměstnal doposud ani jednoho," podotkl spoluzakladatel ODS.

Uvedl také, že majitelka obchodu s chovatelskými potřebami na pražských Vinohradech otevřela v horkém letním dnu dveře svého obchodu a dala ven misku s vodou pro kolemjdoucí psy. "Městští strážníci jí otevřené jednokřídlé dveře i misku vytkli, neboť se podle nich jednalo o nedovolený zábor veřejného prostranství a uložili jí pokutu. Dej blbci funkci..." komentuje publicista.

"Maastrichtské kritérium, že deficit státního rozpočtu nesmí překročit 3% HDP, bylo za sedmnáct let jeho existence porušeno 165 krát. K čemu takové kritérium je, odpovězte si sami..." ohodnotil Macek na svém osobním webu.

"Prajednoduchý komentář k poslednímu průzkumu preferencí politických stran: ODS chybí výrazné osobnosti a výrazný program," neodpustil si komentátor.

"Kdyby si Lionel Messi zlomil nohu o zadek Jennifer Lopez, tak by celková výše pojistného plnění přesáhla státní rozpočet Slovenska," završil své pravidelné glosy.

Témata:  uprchlíci Miroslav Macek

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy