Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Soudní znalec se synem chtěli úplatek za příznivý posudek

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Soudní znalec a jeho syn se pokusili vydírat člověka, na něhož měl starší muž sestavovat posudek. Policisté je dopadli přímo při přebírání úplatku.

Devětaosmdesátiletý soudní znalec a jeho syn se dostali do velkých problémů. Měli totiž vypracovat pro policii posudek ohledně černého odběru elektřiny. Namísto toho si ale údajně řekli o úplatek muži, kterého policisté právě kvůli černému odběru prošetřovali. Zadrženi byli při převzetí peněz.

Výše škody při černém odběru elektřiny do hotelu v Janských lázních dosáhla skoro 2,5 milionu korun. Pronajímatel hotelu se ale bránil, že on nic, proto policie oslovila soudního znalce, aby posudek.

Znalec ale okamžitě podezřelého kontaktoval s tím, že za 200 000 korun mu posudek upraví tak, aby vyzněl v jeho prospěch. Pronajímatel ale vše nahlásil na policii a pak už bylo dění v režii kriminalistů. Zatkli znalce a jeho syna přímo v okamžiku, kdy si úplatek převzali. Oběma hrozí až 5 let za mřížemi.

Témata:  korupce krimi soudy

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy