Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidička vybrzdila dodávku, papíry nemá

Silnice
Silnice
Foto: Pixabay

Pardubice - Pořádně divoký týden připravila policistům z Pardubického kraje jistá třiadvacetiletá řidička. Ta totiž nejprve minulou středu vybrzdila dodávku, v sobotu pak policejním hlídkám ujížděla 120 kilometrů.

První střet se zákonem třiadvacetiletá žena absolvovala ve středu 3. srpna. Cestou autem do Poličky, od které ji neodradilo ani to, že nemá řidičák a zákaz řízení navrch, se dostala do konfliktu s řidičem dodávky.

Zdálo se jí, že dodávka jede moc pomalu a na řidiče tak zběsila troubila. Přímo v Poličce pak větší auto předjela a vybrzdila. Šofér v dodávce nestačil zareagovat a s audinou, v níž žena jela, se srazil.

Tím to ovšem ccelé neskončilo. "V tu chvíli šel okolo její přítel a do celé situace se vložil. Aniž by od řidiče zjistil, jak k nehodě došlo, začal kopat do levého předního blatníku dodávky," uvedla policejní mluvčí Hana Kaizarová.

Celý tento incident ovšem bledne v porovnání s tím, co ta samá žena předvedla o tři dny později - tedy v sobotu večer. Pirátka silnic se začala v Moravské Třebové ujíždět, když se k ní přiblížilo policejní auto. Bylo jí jasné, že při kontrole by měla znovu problémy.

"Kolegové přivolali na pomoc posily z ostatních obvodních oddělení. Žena se silným vozidlem měla náskok zejména na rovných úsecích, kolegové zase díky zkušenostem vyrovnávali skóre v složitějších úsecích, na poli a lesních cestách," popsala Kaizarová.

A ač řidička nikdy neměla řidičák, dokázala vyškoleným policejním řidičům unikat pořádně dlouho - honička skončila až po 120 kilometrech v Nové Vsi u Litomyšle.

"Řidička dojela na parkoviště, kde silnice končila. Pokusila se o poslední ujetí, to ji však nevyšlo, narazila do dveří policejního vozidla a sjela do příkopu," vypráví policejní mluvčí.

Samozvaná závodnice skončila na policejní služebně, za její motoeskapády jí teď hrozí až tři roky natvrdo. Vyšetřovaná je ale na svobodě.

Témata:  řidiči krimi silnice

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 14:18

Ukrajina získá systém Patriot od Řecka. Výměnou za americké záruky a kompenzaci

Řecko změnilo svůj postoj ohledně poskytnutí protivzdušné obrany Ukrajině. Nyní se rozhodlo, že systém Patriot Kyjevu poskytne, minimálně jeden.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy