Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zloděj vykrádal garáže i s auty, způsobil škodu za dva miliony

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Pražští policisté si došli pro recidivistu, který podle nich při svých zlodějských výpravách napáchal škodu za dva miliony korun. Specializoval se na vykrádání garáží a kradéže aut. Ta navíc rozebíral na náhradní díly.

"Kriminalisté obvinili devětatřicetiletého recidivistu, který podle jejich zjištění ukradl 9 motorových vozidel, která většinou chvíli používal a pak je v garáži v Praze rozebral na náhradní díly. Jednalo se převáženě o koncernová vozidla, která po rozebrání končila na vrakovištích nebo u zájemců o náhradní díly. Takto rozebrat a rozprodat vozidlo trvalo muži jen několik dnů," popisuje výkonného zloděje mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Krádeže aut ovšem byly pouze částí recidivistova kriminálního repertoáru. Zkušený kriminálník totiž očesával kromě aut i garáže a domy. Odtud odnášel vše, co nebylo přibité a dá se snadno zpeněžit.

"Tyto krádeže se odehrávaly převážně na území metropole a Středočeského kraje. Celkem tak podle kriminalistů způsobil škodu za skoro dva miliony korun," vypočítává Daněk.

Samotné zatčení recidivisty navíc nebyla žádná rutina, šla pro něj totiž zásahovka. A ještěže tak, doma měl totiž zloděj hotový zbrojní arzenál.

"Při následných domovních prohlídkách kriminalisté zajistili celkem 12 střelných zbraní. Mezi těmito zbraněmi byla i brokovnice nebo malorážka s optikou a tlumičem. Při domovní prohlídce policisté také našli několik gramů pervitinu, zajistili velké množství kradených věcí a rozebrané vozidlo," doplnil Daněk.

Recidivista, který byl v době krádeží v podmínce, už sedí ve vazbě a hrozí mu až osmileté vězení. Policisté nevylučují, že obviní i další lidi.

Témata:  krimi zloději aut zbraně

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy