Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mnoho kilometrová kolona na D11, důvodem byla nezvyklá nehoda

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Hradec Králové - Dálnice D11 se po nedělním poledni stala svědkem hodně nezvyklé nehody - jejími hlavními aktéry totiž byli dva koně. Karambol ovšem nadělal pořádné vrásky dalším řidičům.

Nehoda se odehrála po 13. hodině na 38. kilometru dálnice D11 ve směru na Hradec Králové na úrovni Poděbrad. Převrátil se tu přívěs se dvěma koňmi tažený za osobním autem.

Zvířata po karambolu zůstala uvězněná ve vozíku a ven je museli dostávat přivolaní hasiči. Naštěstí se jim podařilo zvířata vyprostit bez větších potíží a vážnějších zranění.

Jenže záchrana a odvedení koní z dálnice si vyžádalo uzavření frekventované komunikace a řidiči mířící na východ od Prahy tak museli čekat v koloně, která se protáhla až na čtyři kilometry.

Nehodu vyšetřují i dopravní policisté. Ti bez bližších podrobností uvedli, že za převrácením koňského přívěsu stojí nesprávný způsob jízdy řidiče tažného auta.

Témata:  dopravní nehody koně

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy