Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Máma Simony chce najmout právníka, nemůže si ho ale dovolit

Soudy, ilustrační fotografie
Soudy, ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Praha - Při srážce vodního skútru s pramicí zemřela začátkem července na Orlíku dívka, teprve osmnáctiletá Simona. Policie případ stále vyšetřuje. Její máma chce najmou právníka, nemůže si ho ale dovolit.

Měla přítele Miroslava a těšila se ze života. Simona zemřela při romantické plavbě na pramici, když do nich narazil mladík na vodním skútru. Náraz byl tak silný, že mladá žena utrpěla velmi vážná zranění a při převozu do nemocnice zemřela.

Zoufalá maminka volá po spravedlnosti. Rodinka Simony hledá právníka. "Nemůžu si ho dovolit. Sháníme, jestli někdo z přátel nemá někoho známého, kdo by do toho šel," uvedla paní Šárka, máma Simony. "Budeme požadovat asi odškodné," řekla zničená žena, která dodala, že už jí na ničem stejně nezáleží.

Případ stále vyšetřuje policie. Zároveň se kvůli tragédii zvedla vlna diskuzí o bezpečnosti na vodních plochách v České republice. Tragédie spustila petici mezi místními obyvateli o zákazu motorových plavidel, především skútrů.

Témata:  přehrada Orlík úmrtí soudy

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy