Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Učitelku přímo ve škole napadl expřítel. Hrozí mu pokuta

ilustrační fotografie
ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Výprachtice - Učitelku základní školy ve Výprachticích na Orlicko-ústecku, přímo v budově školy škrtil a nakonec zranil její bývalý přítel. Žena skončila v nemocnici, muži hrozí za odporné chování pokuta.

Útočník se na ženu vrhnul přímo v budově školy zrovna ve chvíli, kdy děti chodily na obědy. Její bývalý přítel jí měl přímo na chodbě škrtit, až zůstala ležet na zemi. Musela pro ni vyrazit záchranka.

Jednalo se o "fyzický útok s pohmožděním měkkých tkání, krku, ramen", popisuje šéf pardubických záchranářů Pavel Svoboda. Žena skončila na chirurgii. Podle známých ji bývalý partner neustále pronásleduje.

"On jí furt dělá nějaké naschvály, dopisy sousedům posílá, jaká to je svině, na školu něco napsal," popsala známá napadené učitelky. Teď ho čeká výslech.

"Případ prošetřujeme jako přestupek proti občanskému soužití," uvedla policejní mluvčí. Pachateli tak hrozí pokuta do výše 20 tisíc korun. Policisté ještě budou znovu posuzovat lékařské zprávy. Pokud se ukáže, že zranění byla vážnější, může se nakonec jednat o trestný čin.

Témata:  krimi napadení učitelé

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy