Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Pražské školy chtějí pro studenty i pedagogy zahraniční stáže a lepší technologické vybavení učeben

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Pražské střední školy chtějí pro studenty i pedagogy zahraniční stáže a lepší technologické vybavení učeben. Chtějí také rozvíjet jazykovou gramotnost.

Ukázala to analýza, kterou v hlavním městě zpracoval Národní ústav pro vzdělávání. Magistrát o ní dnes informoval v tiskové zprávě.

"Výsledky šetření ukazují, že školy v hlavním městě potřebují především rozvoj infrastruktury, podporu kompetencí k podnikavosti, kreativitě a iniciativě a rovněž podporu odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů," uvedla radní pro školství Irena Ropková (ČSSD). Druhou nejdůležitější potřebou škol je podle ní rozvoj jazykového vzdělávání, na třetím místě se umístila potřeba rozvoje čtenářské gramotnosti.

Školám by podle analýzy pomohly také menší stavební úpravy a stavba nových odborných a individuálních učeben a rozvoj informačních a komunikačních technologií. Kromě technologického vybavení jim chybí také například softwarové licence. Studentům i pedagogům by pomohly stáže v zahraničních firmách, odborníky chtějí také na školní přednášky.

Témata:  Praha školství

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy