Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš přitáhl k televizím téměř 350 tisíc diváků

Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Andrej Babiš /ANO/, ministr financí
Foto: Halin Selasicz / INCORP images

Praha - Přímý přenos z mimořádného zasedání Poslanecké sněmovny kvůli dotaci farmě Čapí hnízdo ministra financí Andreje Babiše sledovalo průměrně 348.000 diváků starších 15 let. Na kanál ČT24 se v té době dívala pětina všech lidí u televizorů. Vyplývá to z údajů ČT.

Vyšší sledovanost měl například zpravodajský blok k teroristickým útokům loni v Paříži, který na ČT24 vidělo v průměru 408.000 lidí. V minulosti bylo sledovanější například povodňové zpravodajství nebo prezidentské a parlamentní volby.

ČT24 má podle mluvčí České televize Alžběty Plívové od roku 2014 průměrný denní výkon kolem 4,5 procenta. Celodenní výkon ČT24 byl 23. března na prozatím nejvyšším celodenním share letošního roku, který činil 9,16 procenta.

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) ve středu vysvětloval poslancům, kdo byl vlastníkem farmy v době, kdy čerpala padesát milionů z evropských peněz. Čapí hnízdo patřilo do konce roku 2007 do Babišova koncernu Agrofert. Poté společnost přešla na členy Babišovy rodiny a jako malá firma dosáhla na dotaci, kterou by firma z koncernu Agrofert dostat nemohla. Po několika letech, kdy dodržovala dotační podmínku, se vrátila zpět mezi firmy Babišovy skupiny.

Témata:  Andrej Babiš Česká televize

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy