Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na dálnici D4 hořela dodávka. Nevydržela izolace

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Strakonice - Na strakonické dálnici D4 u Jíloviště začala ve čtvrtek odpoledne hořet Avia. I přes to, že jel zrovna kolem vyšetřovatel požárů, který ihned začal s plameny bojovat ručním hasícím přístrojem, s ohněm si musela poradit až přivolaná hasičská technika.

Požár malého nákladního vozidla na sedmém kilometru dálnice D4 na úrovni motorestu Jíloviště ve směru z Prahy byl nahlášen ve čtvrtek těsně po půl třetí odpoledne.

Jako první se dostal na místo vyšetřovatel požárů Zdeněk Stoklasa, který byl zrovna poblíž: „Snažil jsem se zasáhnout ručním hasicím přístrojem, ale kabina už byla celá v plamenech, takže to spíše připomínalo donquichotský boj s větrnými mlýny."

Na místo brzy dorazila policejní hlídka, která zastavila provoz ve směru do Strakonic. "Po chvíli přijely první cisterny a požár byl v 14:50 hodin lokalizován. Poté velitel zásahu přeskupil techniku a policie částečně obnovila provoz v levém jízdním pruhu. Za necelou hodinu se pak podařilo požár zcela zlikvidovat. Na místo se následně dostavili i silničáři, kteří ohořelý vrak vozidla částečně zasahující z odstavného do pravého pruhu označili mobilní šipkou," přiblížil okolnosti požáru mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Příčinou požáru byla spadlá izolace motorového prostoru na výfukové potrubí, řidiči se podařilo dostat z vozu bez zranění. Přímé škody vyšetřovatel po uhašení požáru vyčíslil na 50 tisíc korun.

Témata:  hasiči požáry

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy