reklama

Honička, kterou by nepohrdli ani nejvyhlášenější filmaři, začala po třetí hodině u Cukráku na strakonické výpadovce za Prahou.

Strážci zákona chtěli při předvelikonoční dopravní akci zkontrolovat červený peugeot. Řidič se nejprve snažil do policistů najet, pak šlápl na plyn a chtěl zmizet.

Hlídka vyrazila za ním a celou dobu se ho držela. Bylo jasné, že šofér to tam dobře zná. Sjel z hlavní silnice a snažil se houkající vůz setřást na polních i lesních cestách, jezdil po úzkých silnicích, kde ho nešlo předjet. S rychlostí a přejezdy do protisměru si nelámal hlavu.

Jenže okolí dobře znali i policisté, kteří se zapojili do akce. Když se ujíždějící auto blížilo od Černolic k Všenorům, postavili tam v úzké ulici Nad rozcestím služební auto jako zátaras.

Mladík se přiřítil, ale místo brzdy šlápl na plyn a snažil se vpasovat do asi metrové mezery mezi policejním vozem a citroenem místních zaparkovaným u plotu. Obě vozidla odhodil a své auto zničil tak, že se stalo nepojízdným.

Za okamžik už mu na rukou zacvakly pouta. Ukázalo se, že řidič je ze sousedního Jíloviště a řídil pod vlivem drog. Navíc neměl řidičský průkaz.

Jeden ze zasahujících policistů skončil v nemocnici. Stačil sice jako ostatní duchapřítomně vyskočit z auta – zátarasu, ale zřejmě troska odlétávající z jednoho z nabouraných aut mu zranila nohu.

Teprve policejní vyšetřování ukáže, z čeho všeho by mladík mohl být obviněn.